Navigation Menu+

Synti, Veri ja Syntimittari

Syntimittari perustuu Raamatun Jesajan kirjaan, jossa sanotaan näin: ”Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi." (Jes. 1:18)

Englanninkielisessä käännöksessä asia on sanottu vielä suoremmin: ”Though the sins of you people should prove to be as scarlet, they will be made white just like snow; though they should be red like crimson cloth, they will become even like wool.” (Isaiah 1:18)

Eli syntien pitäisi olla punaisia, mutta ne tulevat valkoisiksi syntisillä ihmisillä.

Punaverinen

Jos kuivaveresi on hyvässä kunnossa, niin tällöin olet punaverinen ja Jesajan kirjan mukaan et vielä todistaudu syntiseksi.

Valkoverinen

Jos taas kuivaveresi on huonossa kunnossa eli olet valkoverinen, niin tällöin olet todistettavasti syntinen. Valkoveristen veren puhtaus on alle 50%.

Facebook sivut Lähin verikuvaaja

 

Autuaan veri

Syntisen veri

Mutta ei hätää. Jesajan kirjassa 1:19 kerrotaan armosta: ”Jos suostutte ja olette kuuliaiset, niin te saatte syödä maan hyvyyttä.” Eli vaikka olisitkin valkoverinen on sinulla mahdollisuus selviytyä hengissä ja jatkaa maan hyvyyden syömistä, jos puhdistat veresi. Muussa tapauksessa Jesajan kirjan 1:20 tuomitsee sinut kuolemaan: ”Mutta jos vastustatte ja niskoittelette, niin miekka syö teidät. Sillä Herran suu on puhunut.” Tämä prosessi on kuvattu verenpuhtautta seuratulta jo kuolleelta henkilöltä tässä kaaviossa.

Veren valkoisuus on Jesajan kirjan 1:25 mukaan kuonaa: ”Ja minä tahdon kääntää käteni jälleen päällesi, ja minä sulatan pois kuonasi kuin lipeällä, ja minä tahdon poistaa kaikki jätetuotteesi.” Kuona-aineet ovat sanakirjan mukaan elimistössä syntyneitä tai siihen ulkopuolelta tulleita haitallisia tai tarpeettomia aineita. Toisin sanoen juuri niitä jätetuotteita, jotka Jesajan kirjan 1:25:ssa mainitaan. Huomattavaa on myös se, että Jesajan kirjan mukaan kuona poistetaan emäksisellä nesteellä eli lipeällä.

Jesajan kirjan 1:16-17 neuvoo myös: ”Peseytykää, puhdistautukaa, poistakaa menettelyjenne pahuus silmieni edestä, lakatkaa tekemästä pahaa. Opetelkaa tekemään hyvää, etsikää oikeutta, ojentakaa sortajaa, tuomitkaa isättömän pojan parhaaksi, ajakaa lesken asiaa.” Puhdistautuminen on siis tärkeää.

Syntiä on kaikki se mikä lisää kuivuneen veren valkoisuutta.

Päästä minut verenvioista, Jumala, minun autuuteni Jumala, että minun kieleni riemuitsisi sinun vanhurskaudestasi. (Ps. 51:14)