Navigation Menu+

Nöyrä 70-80%

Kun verenpuhtautesi on 70-80%, olet nöyrä:

Ja sinä pelastat nöyrän kansan, mutta sinun silmäsi ovat ylpeitä vastaan, sinä alennat heidät. (2. Sam. 22:28)

Minun kansani, joka on otettu minun nimiini, nöyrtyy, ja he rukoilevat ja etsivät minun kasvojani ja palaavat pahoilta teiltänsä, niin minä kuulen taivaasta ja annan anteeksi heidän syntinsä ja teen heidän maansa jälleen terveeksi. (2. Aik. 7:14)

He ovat nöyrtyneet; minä en tuhoa heitä, vaan minä annan heidän hädin tuskin pelastua, eikä minun vihaani vuodateta (2. Aik. 12:7)

Koska sydämesi on pehmennyt ja sinä olet nöyrtynyt Jumalan edessä, kuullessasi, mitä hän on puhunut tätä paikkaa ja sen asukkaita vastaan, koska sinä olet nöyrtynyt minun edessäni ja reväissyt vaatteesi ja itkenyt minun edessäni, niin minä myös olen kuullut sinua, sanoo Herra. (2. Aik. 34:27)

Hän johdattaa nöyriä oikein, hän opettaa nöyrille tiensä. (Psalm. 25:9)

Nöyrät perivät maan ja iloitsevat suuresta rauhasta. (Psalm. 37:11)

Jumala nousi tuomiolle vapahtaakseen kaikki maan nöyrät. (Psalm. 76:10)

Ennenkuin minut nöyryytettiin, minä eksyin, mutta nyt minä noudatan sinun sanaasi. (Psalm. 119:67)

Herra pitää pystyssä nöyrät, mutta jumalattomat hän painaa maahan. (Psalm. 147:6)

Herra on mielistynyt kansaansa, hän kaunistaa nöyrät pelastuksella. (Psalm. 149:4)

Pilkkaajille hänkin on pilkallinen, mutta nöyrille hän antaa armon. (Sananl. 3:34)

Kukistumisen edellä miehen sydän ylpistyy, mutta kunnian edellä käy nöyryys. (Sananl. 18:12)

Nöyryyden ja Herran pelon palkka on rikkaus, kunnia ja elämä. (Sananl. 22:4)

Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta (Jes. 61:1)

Minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä. (Jes. 66:2)

Hän on ilmoittanut sinulle, ihminen, mikä hyvä on; ja mitä muuta Herra sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä oikein on, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä? (Miika 6:8)

Sen tähden, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa. (Matt. 18:4)

Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielisyyteen, kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. (Kol. 3:12-13)

Olkaa kaikki yksimielisiä, helläsydämisiä, veljiä kohtaan rakkaita, armahtavaisia, nöyriä. (1. Piet. 3:8)

Te, nuoremmat, olkaa vanhemmille alamaiset ja pukeutukaa kaikki keskinäiseen nöyryyteen, sillä Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon. (1. Piet. 5:5)