Navigation Menu+

Haureus

Juuri haureus ja viini ja makea viini ottavat pois hyvän vaikuttimen. (Hoos. 4:11)

Mutta minä sanon teille, että jokainen, joka eroaa vaimostaan muun kuin haureuden vuoksi, saattaa hänet alttiiksi aviorikokselle, ja se, joka menee naimisiin naisen kanssa, josta on erottu, tekee aviorikoksen. (Matt. 5:32)

Niistä uskovista taas, jotka ovat kansakuntien keskuudesta, me olemme lähettäneet antamamme päätöksen, että heidän tulee pysyä erossa siitä, mikä on epäjumalille uhrattua, sekä verestä ja siitä, mikä on kuristettua ja haureudesta. (Apt. 21:25)

Mitä! Ettekö tiedä, etteivät epävanhurskaat peri Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät haureelliset, eivät epäjumalanpalvelijat, eivät avionrikkojat, eivät luonnottomia tarkoituksia varten pidetyt miehet, eivät miehet, jotka makaavat miesten kanssa, eivät varkaat, eivät ahneet, eivät juopot, eivät herjaajat eivätkä kiristäjät peri Jumalan valtakuntaa. (1. Kor. 6:9-10)

Paetkaa haureutta. Jokainen muu synti, jonka ihminen voi tehdä, on hänen ruumiinsa ulkopuolella, mutta se, joka harjoittaa haureutta, tekee syntiä omaa ruumistaan vastaan. (1. Kor. 6:18)

Mutta haureuden yleisyyden vuoksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa ja kullakin naisella oma miehensä. (1. Kor. 7:2)